FAQ

Dezvoltarea personală este,in cel mai simplu mod spus, un proces de schimbare a propriei persoane in bine. Ea reprezinta calea fiecaruia prin care isi descopera neincetat potentialul maret pe care il are, un mod de a vedea altfel viata,de a avea o gandire diferita si implicit, o atitudine ce ne ajuta sa avem activități și expereințe care au scopul final de a îmbunătăți starea de conștientizare, dezoltare a talenetlor și abilităților personale, îmbunătățirea calității vieții și contribuirea la realizarea aspirațiilor și viselor personale.
Fie ca vrem mai multi bani, relatii autentice, sanatate si forma fizica, un job mai bun sau chiar propria firma, toate astea se incadreaza la categoria “vreau o viata mai buna”. Iar daca vrei acest lucru, trebuie sa si lucrezi pentru a avea succes, iar dezvoltarea personala joaca un rol foarte important in acest aspect, chiar esential.
Schimbarea in bine inseamna mai putina suferinta. Practic, dezvoltandu-te si largindu-ti aria de cunostere, precum si nivelul tau de intelegere a lucrurilor, poti sa schimbi modul tau de a reactiona la ele, atunci cand ele iti vin in viata. Aceasta te face sa ai capacitatea de a alege daca vrei sa suferi, sau sa te ridici. Iar acesta, este primul pas catre o viata mai buna.
Citind cărţi nu înseamnă şi practici ce ai citit. Să citeşti doar, nu e suficient !Iţi vei atinge obiectivele imediat după ce realizezi ca "un gram de practica valoreaza cat tone de teorie".
Dupa parerea mea personala, nu. Fericirea are totodată în vedere obiectivele pe care ni le setăm și este strâns legată de ele. Asa cum am mai spus, dezvoltarea personala este esentiala, insa nu este totul. E necsar sa te dezvolti pe mai multe planuri pentru a putea fi fericit. Spre exemplu, chiar daca ai ani de experienta in dezvoltare personala, nu poti spune ca esti complet echilibrat atunci cand te loveste boala, sau cand "o duci prost" din punct de vedere financiar. La fel as putea da exemple de genii care desi erau destul de dezvoltate, in multe domenii, totusi, orientarea lor preponderent negativa si catre a face rau le-a dus la esec si la o viata plina de suferinta.
Suntem o organizatie nonguvernamentala, ce are ca scop in primul rand a ajuta dezvoltarea in aceasta directie si in a doilea transmiterea de informatii legate de acest domeniu.Nu suntem afiliati in nici un fel cu diverse curente religioase, secte, servicii de obtinere a informatiilor userului sau cu mari companii precum Google, Facebook, Myspace, etc.